Over mij


Sandy Verdurmen

Mijn naam is Sandy Verdurmen, geboren in Haarlem en nu, na vele jaren in Duitsland te hebben gewoond, al weer 10 jaar met man en kinderen gesetteld in Ulft. Sinds 2014 heb ik mijn Pilates studio in Ulft, waar ik met veel plezier Pilates- en Relaxercise lessen geef aan kleine groepjes.

Voor mij betekent leven bewegen. Lichamelijk bewegen om het lichaam sterk, soepel en vrij van klachten te houden, maar ook mentaal: dus nieuwsgierig en open voor nieuwe dingen. Mijn plezier in bewegen begon al op jonge leeftijd met klassiek ballet, gevolgd door andere dansvormen. Daarna ging ik jarenlang iedere ochtend zwemmen en regelmatig hardlopen. Met de Pilatesmethode begon ik wegens lage rugklachten. De rugklachten zijn verleden tijd, maar mijn liefde voor deze methode is, vooral tijdens mijn opleiding tot Pilates docent, alleen maar gegroeid: het volledig geconcentreerd en gecontroleerd bewegen, de precisie en het vloeiende van de oefeningen vind ik prachtig. Tijdens de Pilates lessen train ik niet mee; wel doe ik regelmatig oefeningen voor, maar veel meer observeer ik en corrigeer, waar nodig. Het lesgeven geeft mij veel voldoening. Mensen zijn blij na korte tijd te merken dat ze sterker en soepeler worden, zich meer bewust worden van hun lichaam, lichaamshouding en ademhaling, en dat eventuele klachten verminderen of verdwijnen; en dat maakt mij weer blij. Ook het mensen laten ontspannen vind ik erg fijn.

Naast het afronden van de Ground Control Pilates opleiding, Level 1 en 2 en de Relaxercise opleiding bij de Pilates Company, heb ik vele workshops gevolgd zoals o.a. het trainen met verschillende soorten kleine hulpmiddelen (Pilates ballen, banden, rollen), Zwangerschap & Pilates, Pilates-yoga fusion, Fascia & Pilates, Stretching etc.. Nog steeds ga ik regelmatig naar workshops, volg ik lessen bij collega docenten en lees ik allerlei boeken over Pilates, en andere bewegingsvormen, om mijn kennis te blijven verdiepen.

De Tai Chi Tao /Qigong docentenopleiding, die ik december 2016 succesvol afgesloten heb, heeft weer een hele nieuwe en positieve dimensie aan mijn leven gegeven, en ook deze kennis zou ik graag zowel willen delen als ook blijven verdiepen. De vloeiende, rustgevende energie van deze bewegingen en vooral de hele levensfilosofie hierachter, spreekt me enorm aan. De Pilates-, Relaxercise- en Tai Chi Tao lessen vormen samen een mooie combinatie in de zin van gezond en mindful bewegen.

Nieuwsgierig?

Voel je welkom en maak een afspraak voor een gratis proefles zodat je kunt zien wat het precies inhoudt en ik je vragen kan beantwoorden. Ik zie uit naar je komst.

Sandy Verdurmen

Meer info Contact opnemen